En galen midsommar / by Ulrika Pudas

Årets midsommar i Åre liknade ingen ting som jag tidigare upplevt. Kanonväder med sommartemperaturer och strålande sol. Samtidigt låg snölagret tjockt uppe på skutan och ett par dagar innan helgen gick ryktet. Det går att åka skidor på toppen.

Ändå gick det inte riktigt att ta in så vi tog kabinen upp på midsommarafton för att kolla hur det egentligen låg till. Jo då, det stämde. Vitt och härligt var det och entusiasterna satte på stighudar och började vandringen uppåt.

Ner i dalen igen så fortsatte midsommar på hembygdsgården. Traditionellt och mysigt. Acke Fahlén som ledde dansen runt stången för typ hundrade gången. Tunnbrödbak och spelmän.

Dagen därpå var det vi som tog första kabinen upp och åkte skidor ned. Galet kul. Ungefär halvvägs ned tog snön slut och efter en liten promenad så blev det en stolslift ned. Den efterföljande debatten gällde om detta räknas som första eller sista åket på säsongen?

Det råder inget tvivel om att sommarsäsongen har börjat. Bike parken är öppen och cyklarna luftas. Daniel  grillar lunch till alla hungriga downhill-åkare som vanligt. Om två veckor drar Åre bike festival igång. Då är vi där. Längtar.