Ett festligt avslut - dags för vernissage! / by Ulrika Pudas

Så var då projektåret slut. Och vilket slut det blev.

I torsdags kväll öppnade vi vårt vernissage på Galleri Kontrast. Sista spiken slogs i väggen två minuter innan klockan 17.00. Bokstavligen. Sen strömmade det in folk. Familj, vänner, arbetskamrater, fotografer, lärare från Kulturama och andra som var nyfikna på vad vi jobbat med under året som gått. Stämningen på topp. Ett festligt avslut

Det kändes fantastiskt att få visa mitt verk med titeln "avtryck - betraktelser från min hembygd. Något som började med snabba bilder över förlupna kundvagnar i området har kommit att bli något viktigt, något jag vill berätta och visa för andra. Då känns det extra mycket i hjärtat när responsen blir positiv och många under kvällen uttryckte att de uppskattade mitt verk. För att inte tala om känslan när jag fick sätta röda prickar vid två bilder som såldes, wow.

Nu såhär en vecka senare har jag hunnit smälta året och utställningen något. Kan konstatera att mitt beslut att först ta ett sabbatsår och börja fotolinjen på Kulturama för att sedan fortsätta på projektåret varit ett av de bästa beslut jag någonsin tagit. Med hjälp av otroligt duktiga lärare och handledare har jag utvecklats massor. De har med sin kunskap och seriositet lotsat oss fram i processen för att hitta var och ens alldeles egna bildspråk och samtidigt rusta oss för ett liv som fotografer. Idag är jag fotograf och processledare. Bra så. Bra kombo.

Kulturama har också gett mig vänner för livet, talangfulla och inspirerande kollegor som vi kommer få höra mer av i framtiden. Fotosystrar som som jag aldrig vill vara utan.

Nu är det dags för semester. Kameran eller snarare kamerorna hänger förstås med. Och ni hänger väl med här?

foto: Lisa Raihle